Wat is Eerlijk Bieden?

Eerlijk Bieden is een onafhankelijk keurmerk voor makelaars, waardoor jij als consument zeker weet dat een biedproces eerlijk verloopt. Simpel gezegd kan je ons zien als online notaris die alle biedingen in ontvangst neemt en controleert of alle regels gevolgd worden door de makelaar en verkoper.

Hoe kunnen wij een eerlijk biedproces garanderen?

  • Jouw bieding komt altijd binnen in ons beveiligde systeem en blijft afgeschermd voor de makelaar tot het passeren van de deadline. Op deze manier kan geen enkele partij de prijs beïnvloeden.
  • De biedingen worden automatisch doorgestuurd naar de verkoper, op deze manier kan je er zeker van zijn dat er geen biedingen worden achtergehouden.
  • Alle persoonsgegevens van de kandidaten worden geanonimiseerd. Op deze manier is er geen sprake meer van vriendjespolitiek en zijn alle kandidaten gelijk aan elkaar. Enkel de contactgegevens van de koper worden bekend gemaakt na de aanwijzing.
  • Alle kandidaten worden op hetzelfde moment op de hoogte gebracht van de uitslag van de verkoop
  • Na de drie dagen wettelijke bedenktijd (of verstrijken van de voorbehouden) ontvangen alle kandidaten een overzicht van de biedingen, zo kan je gemakkelijk terugvinden wie de koper is geworden en wat het verschil was ten opzichte van jouw bieding.
Heeft dit je vraag beantwoord? Dankjewel voor de feedback There was a problem submitting your feedback. Please try again later.