Wat bedoelen jullie met voorkeur oplevering

Bij het bieden op een woning moet je opgeven wanneer je wenst dat de sleuteloverdracht plaatsvindt. In de meeste gevallen is de voorkeur van de verkoper al aangegeven in de verkooptekst, of benoemd door de makelaar tijdens de bezichtiging. Op het biedformulier kun je vervolgens jouw voorkeur opgeven, het is verstandig om dit zo veel mogelijk overeen te laten komen met de voorkeur van de verkoper. Op het formulier kun je kiezen uit de volgende mogelijkheden:

  • Wil de verkoper bijvoorbeeld zo snel mogelijk de woning overdragen en schikt dit ook in jouw huidige situatie, kies dan via het biedformulier voor de optie 'zo snel mogelijk'. 
  • Wanneer de verkoper geen specifieke datum in gedachten heeft, kan je er ook voor kiezen om de oplevering in overleg met de verkoper te beslissen. Kies in dit geval voor de optie 'in overleg'. 
  • Heb jij speciale wensen dan is het ook mogelijk om een specifieke datum op te geven. Let op: dit kan nadelig zijn wanneer het niet aansluit op de wensen van de verkoper.
Heeft dit je vraag beantwoord? Dankjewel voor de feedback There was a problem submitting your feedback. Please try again later.