Wat is een 'financieel voorbehoud'?

De meest voorkomende ontbindende voorwaarde is het  financieel voorbehoud. Deze zorgt ervoor dat de koop ontbonden wordt wanneer het niet lukt om (op tijd) een hypotheek te verkrijgen. Wanneer je gebruik maakt van het financieel voorbehoud willen wij een aantal specifieke voorwaarden weten:
  • Ten eerste dien je op te geven hoe lang je nodig denkt te hebben om een hypotheek te verkrijgen. Doorgaans is een hypotheekaanvraag af te ronden binnen 1 tot 10 weken. Wij hanteren als standaardwaarde 6 weken vanaf het tekenmoment van de koopovereenkomst. Je kunt deze waarde natuurlijk altijd zelf aanpassen als je denkt meer, of juist minder tijd nodig te hebben.
  • Bij het veld Hoogte hypotheekbedrag vul je in welk bedrag je moet gaan lenen om de woning te kunnen kopen. Dit bedrag wordt uitgedrukt in euro's. Heb je bijvoorbeeld eigen spaargeld en wil je dit gebruiken bij de aankoop van de woning, dan hoef je vanzelfsprekend minder te lenen.

Twijfel je over het financieel voorbehoud, laat je dan altijd goed informeren door een financieel adviseur!

Heeft dit je vraag beantwoord? Dankjewel voor de feedback There was a problem submitting your feedback. Please try again later.